Q1 műanyagházas vízkezelő 3/4 " csatlakozással
a kerti öntözés varázslója.

Szabadkifolyású alkalmazásra. kerti csapra, tömlővégre.

A mágnessel kezelt víz jótékony hatással lehet növényeink fejlődésére. (szebb virágzás, jobb termés)

A készülékben található különleges kiképzésû és elhelyezkedésû mágnesek polarizálják és ionizálják az átáramló vizet és a bennelévõ oldott ásványi anyagokat. Ennek hatására a kalcit (vízkõ, CaCO3) helyett vele azonos vegyjelű, de eltérõ kristályszerkezetû aragonit képzõdik a mészkiválás során. (A két anyag kb. úgy különbözik egymástól, mint pl. a gyémánt és a grafit. Mindkettõ tiszta szén, vegyjelük azonos, de kristályszerkezetük és tulajdonságaik (pl. keménység) jelentõsen eltérnek.)

Mire nem jó?

Nem lágyítja, nem vastalanítja, nem nitrátmentesíti, nem szűri a vizet.

Külön vásárolhat hozzá nálunk kiegészítõ szűrõberendezést a mechanikai szennyezõdések kiszűrésére!
 

Hogyan fejti ki hatását?

Akadályozza a vízben oldott ásványok vízkõ (kalcit) formájú kiválását. A már korábban lerakódott kalcit is fokozatosan átalakul és leoldódik az aktivált víz hatására, csupán egy korrózió gátló aragonitfilm marad hátra jellemzõen a csõben. A bojlerek alján képzõdõ lerakódások könnyen eltávolíthatók, a mészkõfoltok egyszerûbben eltávolíthatóak.

Az így kezelt folyadék (mert nem csak a vízre alkalmazható a készülék) évezredek óta ajánlottan egészségesebb az emberi test számára, amelynek kb. 2/3 része víz.

Testünk minden sejtjére rendkívül pozitív hatással van az ilyen víz fogyasztása, az orvosok már az ókorban is ajánlották az ilyen elven készült ivópoharakat. A szervezetünkben is érzõdik a kristályosodást gátló hatás, ami segít az epekõ, vesekõ, nyálkõ, érfalakon történõ lerakódások esetében. Gyomor- és bélpanaszokra, emésztési rendellenességekre, az immunrendszer erõsítésére, sõt a fiatalság megõrzésére javasolták az így kezelt vizet.