Q3 Fémházas vízkezelő 5/4" csatlakozó menettelA készülékben található különleges kiképzésű és elhelyezkedésű mágnesek polarizálják és ionizálják az átáramló vizet és a benne lévõ oldott ásványi anyagokat. Ennek hatására a kalcit (vízkő, CaCO3) helyett vele azonos vegyjelű, de eltérő kristályszerkezetű aragonit képződik a mészkiválás során. (A két anyag kb. úgy különbözik egymástól, mint pl. a gyémánt és a grafit. Mindkettő tiszta szén, vegyjelük azonos, de kristályszerkezetük és tulajdonságaik (pl. keménység) jelentősen eltérnek.)

Hogyan fejti ki hatását?

Akadályozza a vízben oldott ásványok vízkõ (kalcit) formájú kiválását. A már korábban lerakódott kalcit is fokozatosan átalakul és leoldódik az aktivált víz hatására, csupán egy korrózió gátló aragonitfilm marad hátra jellemzően a csőben. A bojlerek alján képződő lerakódások könnyen eltávolíthatók, a mészkőfoltok egyszerűbben eltávolíthatóak.

Az így kezelt folyadék (mert nem csak a vízre alkalmazható a készülék) évezredek óta ajánlottan egészségesebb az emberi test számára, amelynek kb. 2/3 része víz.

Testünk minden sejtjére rendkívül pozitív hatással van az ilyen víz fogyasztása, az orvosok már az ókorban is ajánlották az ilyen elven készült ivópoharakat. A szervezetünkben is érződik a kristályosodást gátló hatás, ami segít az epekő, vesekő, nyálkő, érfalakon történő lerakódások esetében. Gyomor- és bélpanaszokra, emésztési rendellenességekre, az immunrendszer erősítésére, sőt a fiatalság megőrzésére javasolták az így kezelt vizet.